Składniki:
- 4 marchewki
- 2 pietruszki
- pół selera
- 1 kg filetów ( ja użyłam mintaja)
- 4 cebule
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól, pieprz
- mąka - do rybki
- słoiczek koncentratu pomidorowego
- olej do smażenia
- szczypta imbiru
- sok cytryny
- gałka muszkatołowa

Wykonanie:
Rybę rozmrażamy, porcjujemy, solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i smażymy.
W drugim naczyniu smażymy pokrojoną cebulę. Marchew, pietruszki i seler ścieramy na tarce. Do cebuli dodajemy warzywa,
podlewamy je wodą i dusimy. Gdy będą miękkie dodajemy koncentrat, ziele angielskie i doprawiamy. Dolewamy jeszcze trochę wodę i dusimy. Przed podaniem kładziemy rybkę na warzywa, aby
odzyskały temperaturę. I gotowe :) Mój facet powiedział - "Hmmm, rewelacja " :)



Ty się tu z facetem nie obnoś! ;)
OdpowiedzUsuńH.
ja tylko zdaję relację :)
OdpowiedzUsuńPaula.
No Twojemu facetowi trudno dogodzić więc musiło być pyszne :)
OdpowiedzUsuńAsia
jadłam raz w życiu, nie robiłam nigdy, ale tak myślę, że porcji bym nie odmówiła;)) wygląda pysznie:))
OdpowiedzUsuń